ثبت سفارش واردات کالا، اولین اقدامی است که هر تاجر و بازرگانی باید قبل از هر کاری انجام دهد. ثبت سفارش واردات کالا فرایندی است که، تاجر یا بازرگان باید سندی را از سیستم وزارت بازرگانی کشور دریافت کند که این سند نشان می دهد واردات کالا، توسط تاجر یا بازرگان کاملا قانونی بوده و تحت سازمان می باشد. این را هم در نظر بگیرید که مجوز ثبت سفارش کالا بازه ی زمانی 3 تا 6 ماهه دارد و در صورت تمام شدن زمان آن باید تمدید شود. البته در این فرایند اینکه از کارت بانکی استفاده می شود نیز مهم است و باید کارت شما از موجودی کافی برخوردار باشد. در این مقاله قرار است به سوالات شما پاسخ دهیم به طوری که بعد خواندن این مقاله، به راحتی بتوانید کار ثبت را خودتان انجام دهید پس تا انتها همراه ما باشید.
ثبت سفارش واردات کالا به زبان ساده
هر فردی که قصد وارد کردن کالایی به کشور را داشته باشد باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز ثبت سفارش کالا بگیرد تا به صورت قانونی بتواند کالای خود را به کشور وارد کند. در غیر این صورت کالای شما غیر مجاز محسوب می شود. برای گرفتن این مجوز نیازی نیست که حضوری مراجعه کنید امروزه این روند به صورت کاملا الکترونیکی انجام می شود. البته درخواست مجوز باید طبق قوانین و مقررات گمرکی و تجاری کشور انجام شود. ثبت سفارش مجوزی است شامل یک کد 8 رقمی، تاریخ مجوز، شماره و تاریخ پروفرما و نام شرکت متقاضی می باشد.
انواع ثبت سفارش واردات کالا
روشهای متفاوتی برای ثبت سفارش واردات کالا وجود دارد که در این قسمت به انواع آن می پردازیم:
- اعتبار اسنادی دیداری: بانک این ضمانت را می دهد که در هنگام ارائه مدارک حمل، هزینه کالا را به فروشنده، پرداخت کند.
- اعتبار اسنادی یوزانس: پرداخت هزینه کالا به یک تاریخ معین موکول می شود.
- اعتبار اسنادی مدت دار: پرداخت در چند قسط و طی مدت زمان مشخصی انجام می شود.
- صادرات بدون انتقال ارز: واردات بدون نیاز به انتقال ارز انجام می شود.
- واردات با ارز بانکی: در این روش، واردات به ازای صادرات کالای دیگری انجام می شود.
هزینه ثبت سفارش واردات کالا
شما باید هنگام ثبت سفارش در سامانه تجارت، مبلغی را به هنوان هزینه ثبت سفارش کالا پرداخت کنید. طریقه حساب کردن این هزینه کار دشواری نیست. هزینه ثبت سفارش برای همه کالاها بلا استثنا، معادل نیم درصد ارزش آن کالا است یا می توانید مبلغ کل پیش فاکتور را در نرخ ارز مورد نظر ضرب کنید و حاصل را بر عدد 2000 تقسیم کنید.

نمونه بیمه نامه باربری وارداتی جهت ثبت سفارش واردات کالا
سامانه ثبت سفارش واردات کالا
همه افراد می توانند به سامانه ثبت سفارش کالا (ntsw.ir) مراجعه کرده و با تکمیل کردن اطلاعات خود، کالای خود را سفارش و به صورت آنلاین ثبت کنند. همچنین می توانید از طریق این سایت تمام پیگیری های لازم را انجام دهید.
مراحل ثبت سفارش واردات کالا
مرحله اول: تهیه مدارک موردنیاز
قبل از انجام هر کاری شما باید مدارکی را از قبل آماده داشته باشید. بعد از توافق با شرکت باید به شما پیش فاکتوری دهند که به این فاکتور پروفرما یا پیش فاکتور می گویند. در این فاکتور امضا و مهر شرکت فروشنده زده است و برای ثبت سفارش در سامانه تجارت الزامی است. همچنین باید امضا الکترونیکی یا توکن را از دفتر ثبت نام دریافت کنید زیرا این امضا در سامانه تجارت ضروری است.
مرحله دوم: گرفتن شناسه فروشنده خارجی
پس از انجام مراحل بالا شما باید از سامانه فیدا یک کد 10 رقمی دریافت کنید. برای ثبت اطلاعات خارجی فقط لازم است به بخش پروفایل خود رفته و از بخش مدیریت فروشندگان خارجی، اطلاعات لازمه را تکمیل کنید. پس از بررسی های لازم کد فیدا، پس از یک تا دو روز برای شما ارسال خواهد شد.
مرحله سوم: کامل کردن اطلاعات مربوط به ثبت سفارش کالا
در سامانه تجارت ایران، پایه بازرگان را انتخاب کنید و وارد عملیات تجارت خارجی شوید. مدیریت پرونده را اکنون انتخاب کنید و اطلاعات را کامل کنید. در این سامانه برای بخش تکمیل اطلاعات اصلی قابلیت ویرایش ندارد. پس باید دقت لازم را داشته باشید وگرنه مجبور می شوید مجدد مراحل را انجام دهید.
مرحله چهارم: مشخص کردن گمرک و روش حمل و نقل کالا
نحوه ارسال کالا را باید مشخص کنید. دقت کنید که اطلاعات را به درستی وارد کنید و درصورت مغایرت اطلاعات، به مشکل خواهید خورد.
مرحله پنجم: پرداخت هزینه های بانکی و دریافت فاکتور
در اینجا باید اطلاعات مربوط به هزینه پیش فاکتور، حمل یا تخفیفات را کامل وارد کنید. البته این را هم در نظر بگیرید که پرداخت هزینه واردات کالا به کشور، از طریق بانکی و با ارز نیمایی فقط امکان پذیر است.
مرحله ششم: تکمیل اطلاعات مربوط به کالا های پرونده
ابتدا شناسه محصول را وارد کنید با این کار خیلی از فیلد ها به طور خودکار پر می شوند و سپس بقیه فیلد های لازم را تکمیل کنید.
مرحله هفتم: مستندات پرونده برای بررسی کارشناسی
بعد کامل کردن اطلاعات نیاز است که مستندات پرونده را برای بررسی کارشناس بارگزاری کنید. پس از تایید وضعیت پرونده شما بررسی می شود و رد یا قبول شدن پرونده شما در همان بخش نمایش داده می شود.
نحوه ثبت سفارش واردات کالا از چین
خرید از چین به دلیل تنوع بالا و قیمت های مناسب، به یکی از محبوب ترین تامین کالا برای کسب و کار ها تبدیل شده است. البته ثبت سفارش واردات کالا از کشور چین یا هر کشور دیگری فرق زیادی نمی کند فقط باید اطلاعات و دانش کافی در این زمینه داشته باشید:
- یافتن تامین کننده مناسب از طریق پلتفرم های آنلاین یا نمایشگاه های تجاری
- بررسی و ارزیابی تامین کننده از نظر سابقه، کیفیت محصولات
- مذاکره و توافق بر روی قرارداد
- ثبت سفارش
- بازرسی کالا و کیفیت
- حمل و نقل کالا
- ترخیص کالا از کمرگ
مدارک مورد نیاز برای ثبت سفارش واردات کالا
- کارت بازرگانی
- پروفرما یا پیش فاکتور
- استاندارد الزامی
- شناسه فروشنده از سامانه فیدا
- گواهی های فنی از دستگاه های مربوطه
- ثبت سفارش
- افتتاح اعتبار با ارائه پروفرما و تحویل اسناد خرید و حمل به بانک
- ارائه شناسه منشاء ارز وارداتی
نمایش محل تامین ارز های مجاز جهت ثبت سفارش هر شماره تعرفه در سامانه مقررات تجاری
با توجه به تغییرات اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت در محل تامین ارز کالا ها و به منظور شفاف سازی محل تامین ارز های مجاز جهت ثبتسفارش هر کالا، امکان مشاهده محل تامین ارز های مجاز جهت ثبت سفارش هر شماره تعرفه در سامانه مقررات تجاری فراهم شده است.
از این پس کاربران محترم می توانند با مراجعه به سامانه مقررات تجاری از بخش «خدمات تجاری»، خدمت «استعلام مجوزهای شماره تعرفه» را انتخاب کنند و با وارد کردن شماره تعرفه مورد نظر، از بخش «برچسبهای مهم» محل تامین ارز های مجاز آن شماره تعرفه را مشاهده کنند.
امکان مشاهده محل تامین ارز های مجاز از طریق نرم افزار تلفن همراه سامانه جامع تجارت بخش «خدمات سامانه مقررات تجاری» نیز برای کاربران فراهم می باشد.
در صورتی که تاکنون از درگاه اینترنتی سامانه مقررات تجاری استفاده نکرده اید، از طریق این آدرس می توانید به خدمات سامانه مذکور دسترسی پیدا کنید.
نمونه فرم ثبت سفارش کالا

نمونه فرم ثبت سفارش کالا1

نمونه فرم ثبت سفارش کالا2

نمونه فرم ثبت سفارش کالا3
برای مطالعه بیشتر: کارت بازرگانی
ثبت سفارش واردات کالا، فرایندی پیچیده اما ضروری است که علاوه بر تامین نیاز های داخلی در توسعه اقتصاد، نقش پررنگی دارد. شما باید قبل از هرگونه اقدامی اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. اگر سوال یا مشکلی در این زمینه دارید می توانید آن را با متخصصان و مشاوران خبره ما در میان بگذارید. بر روی خرد جمعی کلیک کنید تا بتوانید با ما در ارتباط باشید.
قدرت گرفته از گروه کاروداتیس
سلام. چجوری داخل سامانه ثبت سفارش کالای سازمان توسعه و تجارت ایران باید درخواست ثبت کنیم؟
سلام روز بخیر
پس از ورود به سامانه و تکمیل اطلاعات هویتی (شماره تلفن همراه به نام خودتان باشد).
کلمه عبور باید حداقل ۸ کاراکتر و ترکیب اعداد و حروف کوچک و بزرگ باشد.
همچنین پس از آپلود پیشفاکتور فروشنده و گواهی امضای الکترونیک (اخذ شده از gica.ir) اطلاعات فروشنده را ثبت نمایید تا کد فیدای ده رقمی برای فروشنده صادر گردد.(ممکن است چند روز به طول انجامد).
مرحله بعد آپلود تعهدات مورد نظر هست.
همچنین مشخص کردن گمرک و روش حمل
مرحله بعد پرداخت هزینه بانکی
سپس تعرفه کالا را وارد نموده و مستندات مربوطه را آپلود نمایید تا کارشناس مربوطه نظر داده و کد ۹ رقمی تشکیل پرونده برای شما ثبت شود.
به طور کلی بهتر است از طریق مشاوره با بلدچی ها ی ثبت نام شده در سایت این مهم را انجام داده تا به مشکل نخورید.
سلام
نحوه ثبت درخواست در سامانه ثبت سفارش کالا چجوریه؟
1. اگر فروشنده خارجی را پیدا کرده و از ایشان پیشفاکتور دریافت نموده اید
2. پس از ورود به سامانه جامع تجارت و تکمیل اطلاعات هویتی (شماره تلفن همراه به نام خودتان باشد)
کلمه عبور باید حداقل ۸ کاراکتر و ترکیب اعداد و حروف کوچک و بزرگ باشد.
3. همچنین پس از آپلود پیشفاکتور فروشنده و گواهی امضای الکترونیک (اخذ شده از gica.ir) اطلاعات فروشنده راثبت نمایید تا کد فیدای ده رقمی برای فروشنده صادر گردد.(ممکن است چند روز به طول انجامد)
4. مرحله بعد آپلود تعهدات مورد نظر هست.
همچنین مشخص کردن گمرک و روش حمل
5. مرحله بعد پرداخت هزینه بانکی
6. سپس تعرفه کالا را وارد نموده و مستندات مربوطه را آپلود نمایید تا کارشناس مربوطه نظر داده و کد ۹ رقمی تشکیل پرونده برای شما ثبت شود.
به طور کلی بهتر است از طریق مشاوره با بلدچی ها ی ثبت نام شده در سایت این مهم را انجام داده تا به مشکل نخورید.
7. از زمان تشکیل پرونده تا دریافت کد ۸ رقمی ثبت سفارش که اخرین مرحله ثبت سفارش هست باید مجوز ها دریافت گردد.
سلام استعلام ثبت سفارش کالا از کجا انجام میشه؟
سلام روز بخیر
استعلام برای چه موردی؟ اطلاعات ثبت سفارش شما در سامانه جامع تجارت کاملا مشخص هست.
برای بانک هم از طریق سامانه درنا بانک مرکزی مشخص هست.
شما جزوه آموزشی ثبت سفارش کالا رو هم دارید؟
سلام روز بخیر
در حال حاضر، خیر.
شاید در هفته های آتی، جزوه آموزشی ثبت سفارش کالا به این مقاله اضافه گردد و یا مقاله ای با عنوان « آموزش ثبت سفارش کالا » منتشر شود.
ثبت سفارش کالا چیست؟
سلام روز بخیر
ثبت اطلاعات کالای وارداتی شما در سامانه جامع تجارت که شامل ترم مورد توافق، کشور تولید کننده، کشور محل حمل کالا، کشور ذینفع ، تعرفه کالای مورد نظر ، مبلغ، هزینه حمل، در مواردی هزینه بیمه مقدار و تعداد کالا، و سایر اطلاعات پیش فاکتور و همچنین نوع فعالیت شما (تولیدی یا بزارگانی)؛ نحوه ورود کالا (با کارت بازرگانی یا موردی) می شود.
سلام میشه نمونه فرم ثبت سفارش کالا رو هم بزارید؟
سلام روز بخیر
بله 3 تصویر مربوط به نمونه فرم ثبت سفارش کالا در مقاله بارگذاری شد.
سلام میشه به صورت خلاصه مراحل ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت رو بهم بگید؟
سلام روز بخیر
۱-اگر فروشنده خارجی را پیدا کرده و از ایشان پیشفاکتور دریافت نموده اید
۲ـ پس از ورود به سامانه جامع تجارت و تکمیل اطلاعات هویتی (شماره تلفن همراه به نام خودتان باشد)
کلمه عبور باید حداقل ۸ کاراکتر و ترکیب اعداد و حروف کوچک و بزرگ باشد.
۳ـ همچنین پس از آپلود پیشفاکتور فروشنده و گواهی امضای الکترونیک (اخذ شده از gica.ir) اطلاعات فروشنده راثبت نمایید تا کد فیدای ده رقمی برای فروشنده صادر گردد.(ممکن است چند روز به طول انجامد)
۴- مرحله بعد آپلود تعهدات مورد نظر هست
همچنین مشخص کردن گمرک و روش حمل
۵ـ مرحله بعد پرداخت هزینه بانکی
۶- سپس تعرفه کالا را وارد نموده و مستندات مربوطه را آپلود نمایید تا کارشناس مربوطه نظر داده و کد ۹ رقمی تشکیل پرونده برای شما ثبت شود
به طور کلی بهتر است از طریق مشاوره با بلدچی ها ی ثبت نام شده در سایت این مهم را انجام داده تا به مشکل نخورید
۷- از زمان تشکیل پرونده تا دریافت کد ۸ رقمی ثبت سفارش که اخرین مرحله ثبت سفارش هست باید مجوز ها دریافت گردد.
سامانه ثبت سفارش کالا کدومه؟
سلام روز بخیر
برای ثبت سفارش جهت واردات کالا باید به سامانه جامع تجارت مراجعه نموده و تشکیل پرونده بدهید.
استعلام ثبت سفارش کالا از کجا امکان پذیر هست؟
ایا امکان انتقال ثبت سفارش به همسرم وجود دارد؟
سلام روز بخیر
هرگونه واگذاری ثبت سفارش به عنوان مجوزهای اختصاص یافته به یک بازرگان جرم محسوب میشود.
همچنین واگذار کننده مشمول ابطال کارت بازرگانی جریمه نقدی و حبس و فرد بهرهبردار و مشمول جریمه نقدی میشود.
ایا بدون کارت بازرگانی هم امکان ثبت سفارش وجود دارد؟
سلام روز بخیر
فقط در موارد خاص، با مجوز موردی امکان وجود دارد.